•
Üye Girişi
Kullanıcı Adı
Parola
Oturumu Aç
Şifremi Hatırlat
Şifremi Hatırlat
|
|
Yeni Üyelik
Yeni Üyelik
Facebook
ile bağlan
Facebook
ile bağlan
İletişim Formu
Favorilere Ekle
Anasayfam Yap
Anket
Anket
Anasayfa
Sitemiz
Tanıtım
Genel Tanıtım
Tarihi
Kültürü
Yaşamı
Şehitlerimiz
Önemli Kişiler
Esnaflarımız
Haber & Gündem
Duyurular
Ziyaretçi Defteri
Etkinlikler
Söyleşiler
Sohbet
Forum
Sitemize İçerik Gönderin
Üyelerimiz
Geçmişte Kalanlar
Kim Nerede
Mesaj Panosu
Bildirimler
Yeni Doğanlar
Vefat Eden Kişiler
Askerde Olan Kişiler
Hasta Olan Kişiler
Düğünü Olan Kişiler
Üyelik Formu
Şifremi Hatırlat
Üye Yaş İstatistikleri
Galeriler
Foto Galeri
Fotoğraf Gönder
360 Sanal Tur
Video Gönder
Derneğimiz
Aidat Ödemeleri
Dernek Gelirleri
Dernek Giderleri
Online Dernek Üyelik Başvurusu
Dernek Yönetimi
Dernek Üyeleri
İletişim
Hesap Numaralarımız
İletişim Formu
Kroki
Özel Bölüm
İlimiz
İlçemiz
Site Haritası
Hoşgeldiniz...
Hoşgeldiniz...
Basın Bülteni
Basın Bülteni
Radyo
Radyo
Sitemiz ile ilgili gelişmelerden haberdar edilmek için ebültenimize kayıt olabilirsiniz.
Kaydol
E-Bülten
E-Bülten
Etkinlik
Etkinlik
Kayıt Formu
Kayıt Formu
Etkinliklere kaydolmak için tıklayınız
Canlı
Canlı
Yayın
Yayın
Ulaşım
Ulaşım
Krokisi
Krokisi
Sohbet
Sohbet
Bölümü
Bölümü
Dolu dolu ve hoşça vakit geçirmek için
Davet
Davet
Bölümü
Bölümü
Tanıdıklarınızı çağırın sitemizi canlandırın
İletişim
İletişim
Formu
Formu
info@arakkoyu.com
Şuan Online Üyeler :
0
Online Ziyaretçi Sayısı :
0
Bugün Ziyaret Sayısı :
24
Toplam Ziyaret Sayısı :
292595
Toplam Üye Sayısı :
195
Toplam Entegre Kişi Sayısı :
200
(Üyeler ve Panelden Eklenenler)
Son 5 üye :
GOKHAN ARICAN
FİKRİ KILINÇ
KADİR KILINÇ
NUSRET DEMİRER
NİHAT ÖZEL
Görsel grafik için tıklayınız
İstatistikler
İstatistikler
Yeni Doğanlar :
RECEP SEYHAN
ZEYNEP ÖZEL
niğda ecrin gökkaya
Vefat Edenler :
NAİL ÖZCAN
AYŞE ÖZEL
ŞAZİYE İNCEÇILDIR
YUNUS ÇEVİK
NACİYE KAYIKET
Askerde/Gidecek Olanlar :
Hasta Olanlar :
Düğünü Olacaklar :
Ölüm Yıldönümü Olanlar :
Doğum Günü Olanlar :
Tüm Bildirimler »
Çeşitli Bilgiler
Çeşitli Bilgiler
Tarayıcınız satır içi çerçeveleri desteklemiyor veya şu anda satır içi çerçeveleri göstermek için yapılandırılmamış.
BİR HADİS
BİR HADİS
MENGEN - YÖRESEL YEMEK TARİFLERİ...
Ana Sayfa
»
Forum
»
Köyün Sorunları
»
Çeşitli Konular
»
Mengen - Yöresel Yemek Tarifleri......
Ana Sayfa
Aydın Öztürk
Aydın Öztürk
5274 Hit
Gönderim Tarihi : 22.02.2011
MENGEN PİLAVI
MALZEMESİ
Yarım kilo pirinç
250 kg kuşbaşı kuzu eti
1 bardak dolusu tereyağı
1 bardak dolusu ince kıyılmış mantar
2 baş soğan
3 adet domates
8 bardak et suyu
1 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı kekik
1 demet dereotu
1 bardak kadar ceviziçi
tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Haşladığınız pirinçleri,tuzu ılık suda bir saat bekletin
Soğuk su ile iyice yıkayıp, süzgece alın.Tencereyi ateşe
koyup yağın bir kısmını alın, yağın üzerine doğranmış
soğanları ve eti ekleyin, karıştırın. Birkaç dakika ka-
vurduktan sonra et suyunu boşaltın, üzerinde oluşan köpü-
ğü alın, yarım saat kaynatın. Sonra pirinci,şekeri,tuzu,
biberi ekleyin. 15 dakika ağır ateşte pişirin. Kalan yağı
tavada kızdırıp üzerine dökün, kapağı iyice kapatıp bir süre
sonra kekiği,dereotunu ve cevizi üzerine serpin.Karıştırıl-
dıktan sonra servise hazırdır.
KEDİ BATMAZ
MALZEMELER
2 su bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı sütün çiği
100 gr ceviziçi veya kaz ciğeri
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye 2 bardak su koyulur.İçine tuzuda konularak kaynatılır. Kaynayan suya mısır unu yavaş yavaş karıştırılarak
ilave edilir. Karıştırmaya hamur haline gelinceye kadar devam edilir. Pişirme, kaşığın zor hareket etmesinden anlaşılır. Süt
kaymağı ve tereyağı tavada eritilir. Bu çiğ süt kaymağı pembeleşinceye kadar sürer, pişmiş olan hamur küçük parçalara ayrılarak tabağa alınır. Aralarına dövülmüş ceviziçi veya kaz
ciğeri dökülür. Üzerine kızarmış yağ dökülerek servise hazır
hale getirilir.
KALDIRIK DOLMASI
MALZEMESİ
Ormandan yazın toplanarak kurutulan kaldırık yaprağı(30-40 tane)
Yarım kilo mısır unu
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı salça
2 baş soğan
1 fincan yemeklik yağ
yarım kilo yoğurt
1 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Kaldırık yaprakları kaynar suda hafif haşlanır.Bir kap içinde mısır unu,süt,yumurta,bir miktar su ile karıştırılarak dolma içi hazırlanır.Bu karışım gayet yumuşak olmalıdır.Hazırlanan iç aynı asma yaprağı gibi sarılır.Tavada yağ ve soğan hafif pempeleştirilip salçası konulduktan sonra birazda su ilave edilerek sarılan dolmanın üzerine koyulup pişirilir.Pişirme işlemi bitince bir tepsiye boşaltılan dolmanın üzerine sarımsaklı yoğurt konulup servise sunulur.
HÖŞMERİM
MALZEMESİ
2 su bardağı sütün çiği
2 su bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı buğday unu
1 tutam tuz
HAZIRLANIŞI
Süt ve tereyağı bir tavada kaynatılır.Kaynayan karışım yavaş yavaş karıştırılarak mısır unu ve buğday unu ilave edilir.Tuz eklenir.Hamur haline gelen karışım,omlet gibi çift taraflı olarak kızartılır.Servise sunulurken bal,toz şeker ve pekmez de dökülerek yenilebilir.
CİNCİLE BÖREĞİ
MALZEMESİ
Yarım kilo cincile mantarı
3 baş kuru soğan
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 kg yufka
1 tutam tuz
HAZIRLANIŞI
Bir miktar sıvı yağ ile birlikte doğranmış soğanları pembe bir renk alıncaya kadar kavurup,ardından mantarları ilave edip suyu çekilinceye kadar kavrulur.1 yumurta,1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 bardak süt derin bir kapta çırpılır.Önceden yağlanmış tepsiye yufkaların arasına bu karışımdan sürerek yerleştirilir.Orta kısma kavurduğunuz cincile ve soğanı yayınız.Aynı işlemi diğer yufkalarda da tekrarlayarak tepsi böreği görünümüne getirininz.Üst kısma çırpılan karışımdan sürerek önceden ısıtılmış fırında pişiriniz.
CEVAP GÖNDERİM FORMU
CEVAP GÖNDERİM FORMU
Mesajınız*
:
Not :
Lütfen küçük harf kullanınız.
Not :
Lütfen küçük harf kullanınız.
Mesaj
Gönder
Önemli Not :
Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi1 :0,1406
Tam Ekran
Hazır Portal
http://arakkoyu.com/forum/koyun-sorunlari/cesitli-konular/detay/mengen-yoresel-yemek-tarifleri/16/285627734/html